Bemeste tuinaarde Big Bag

  • € 121,00

Bemeste tuinaarde is een bodemverbeterende grond op basis van veenproducten waaraan natuurlijke meststoffen en kalk worden toegevoegd.

Verlanglijst

Product vergelijk

Stel een vraag

Excl. BTW: € 100,00

Op voorraad

Tags:  Bemeste tuinaarde Big Bag

Bemeste tuinaarde is een bodemverbeterende grond op basis van veenproducten waaraan natuurlijke meststoffen en kalk worden toegevoegd. Bemeste tuinaarde is uitermate geschikt als bodemverbeteraar en als voedingsbodem voor zuurminnende planten als heide, azalea en rododendrons. Tuinaarde dat is bemest is erg donker van kleur en ruikt naar bosgrond. 


Bemeste tuinaarde kun je toepassen voor:

Het ophogen en egaliseren van de tuin en border

Het bijvullen van plantgaten van bomen en heesters

Het vullen van grote bloembakken (de bovenste laag afvullen met potgrond)

Kun je rechtstreeks planten in bemeste tuinaarde?


Het is aan te bevelen om de tuinaarde te mengen met de bestaande grondsoort, zand of compost. Tuinaarde is van zichzelf erg compact en bevat weinig lucht. Planten hebben luchtige grond nodig om goed in te kunnen wortelen. Ook kan alleen tuinaarde ervoor zorgen dat overtollig water niet goed kan worden afgevoerd.


Bemeste tuinaarde gebruiken voor het gazon?

Bemeste tuinaarde kun je prima gebruiken als basis voor het aanleggen van een gazon. Door de tuinaarde te mengen met de bestaande grond krijg je een bodem die voldoende luchtig is en voedingsstoffen bevat. Daarnaast is tuinaarde al aardig compact van zichzelf zodat de ondergrond niet erg zal inklinken. Hierdoor kan je een mooi strak grasveld aanleggen zonder dat er kuilen ontstaan.


Wat is het verschil tussen bemeste tuinaarde en potgrond?

Beide grondsoorten lijken op elkaar, maar hebben beide hun eigen eigenschappen en toepassingen. Bemeste tuinaarde is geschikt om de tuin op te hogen, aan te vullen en de tuin voor een lange periode van voedingsstoffen te voorzien. Tuinaarde is door de compactheid niet geschikt om direct in te planten.

Potgrond is een stuk luchtiger en bevat grover materiaal. Je kunt direct in potgrond planten, maar de meststoffen in potgrond zijn na ongeveer 6 weken uitgewerkt. Potgrond zal ook erg gaan inklinken aangezien het grovere materiaal na verloop van tijd zal vergaan.


Bezorgen of afhalen

De prijzen van de bigbags zijn inclusief bezorgen. Zelf afhalen is ook mogelijk bij onze vestiging in Balkbrug, de prijs van 1 kuub bemeste tuinaarde is bij afhalen € 35 en voor 1,5 kuub € 47,50.  Wilt u de bigbag zelf afkomen halen, dan kunt u gewoon langskomen hier hoeft u van te voren geen afspraak voor te maken.

Recente vragen

Stel een vraag over dit product

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!