Bescherm uw tuin

Bescherm uw tuin

Uw tuin beschermen met boomschors

Boomschors kan u tuin helpen beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Bij hevige regen val druipt het water door de schors heen. Hierdoor krijgt de grond beter de tijd om het water op te nemen en voorkom je dat de grond wegspoelt of dicht slaat. De boomschors zelf neemt ook water op, waardoor er minder snel plassen ontstaan in u tuin en op uw bestrating onstaan.

Buiten dat de schors de tuin beschermt bij regen is de schors ook heel goed in het beschermen tegen uitdroging. De zon kan niet door de laag boomschors heen en zal daarom ook veel minder water kunnen verdampen uit uw tuin. Dit is natuurlijk heel fijn voor uw planten en bomen. Als er een droge periode aanbreekt zal het water wat de schors heeft opgenomen tijdens de regen naar de bodem zakken en zo de bodem langer vochtig houden. En hoeft u minder snel te beginnen met water geven.

Met boomschors beschermt u niet alleen de tuin tegen uitdroging maar ook tegen de gevolgen van winderosie, doordat de schors de grond afdekt zal de wind daar geen vat op krijgen en blijven de wortels van uw beplanting beschermt tegen de zon en uitdroging.

Met boomschors in de tuin, beschermt u dus uw planten en het geeft ook nog eens een mooie natuurlijke uitstraling. Het soort boomschors maakt niet uit wat gebruikt wordt. U kunt dus zowel Dennenschors (Pin sylvester), Franse boomschors (Pin Martime) of gewoon houtsnippers gebruiken.