Wat is boomschors

Wat is boomschors

Boomschors wordt gebruikt in tuinen waardoor de groei van het onkruid beperkt wordt en het vocht langer in de grond wordt vastgehouden. De tuin wordt hierdoor onderhoudsvriendelijker. Maar schors is niet alleen functioneel. Schors geeft uw tuin een eigentijds gezicht en een bijzondere uitstraling van uw tuin of terras.

Boomschors en houtsnippers zijn 2 verschillende soorten. Boomschors heeft een levensduur van 3 tot 5 jaar en houtchips circa 1.5 jaar.

Hoeveel boomschors heb ik nodig?

Om onkruid tegen te gaan dient u minimaal een laag van 8 tot 10 centimenter aan te brengen.

U kunt dan met 1 kuub boomschors 12 m2 uitbrengen. Wanneer u worteldoek gebruikt is een laag van 5 cm voldoende en kunt u 20 m2 uitbrengen met 1 kuub.

Voordelen van boomschors

  • Goedkoper dan andere bodembedekkers zoals grind
  • Veiligheid, goedgekeurd voor onder speeltoestellen
  • Makkelijk, nooit meer last van onkruid in uw tuin
  • Sierlijk, het geeft uw tuin een eigentijds en natuurlijk gezicht

Soorten boomschors

Dennenschors

Deze boomschors is afkomstig van de bast van Noord- Europese naaldbomen. Dennenschors is uitermate geschikt als val- en speelondergrond onder speeltoestellen. Dit komt door de goede valdempende werking van boomschors. Tevens is deze boomschors ook zeer geschikt om onkruid in uw tuin tegen te gaan. Het formaat is 20 - 50 mm. De levensduur van dennenschors is 3 tot 4 jaar.

Dennenschors is bij ons los gestort, in big bags (1 / 1.5 /2.25 kuub) of in zakgoed van 60 Liter verkrijgbaar.

Franse decorschors

Deze boomschors is afkomstig van de Franse pijnboom en wordt ook wel Pinus Maritima genoemd. Het is een duurzame en decoratieve boomschors met een mooie roodbruine kleur. Franse boomschors heeft een lange levensduur van wel 4 á 5 jaar door zijn harde structuur. Het formaat van deze boomschors is 18 - 25 mm en 20 - 40 mm. 

Het verschil tussen de fijne en grovere fractie is dat de fijnere boomschors meer geschikt is voor looppaden en beter afdekt en de grovere fractie een langere levensduur heeft. De premium schors is mooier uitgezeefd en bevat minder vezels.

Franse decorschors is bij ons los gestort, in big bags (1 / 1.5 / 2.25 kuub) of in zakgoed van 60 Liter verkrijgbaar. In zakgoed hebben wij meerdere fracties, 8 - 15 / 15 - 25 / 25 - 35 en 45 + mm.

Levensduur boomschors

De genoemde levensduur van de boomschors geldt onder normale omstandigheden. Als over de boomschors veel wordt gelopen of veel in water ligt dan verkort dit de levensduur.