Speeltoestellen

Speeltoestellen

Welke boomschors gebruiken onder speeltoestellen ?

Dennenschors is zeer geschikt voor het gebruik onder speeltoestellen. Deze boomschors heeft een goede valdemping waardoor iemand niet hard terecht komt, mocht hij van het speeltoestel vallen. 

Naast de goede valdemping geeft boomschors een mooie natuurlijke uitstraling.

In de Europese norm voor speeltoestellen (EN 1176-1) staat een tabel met voorbeelden van natuurlijke ondergronden. Hierin is boomschors met een grootte tussen 20 en 80 mm getest voor een valhoogte tot 3,00 meter. Tevens heeft het Frauen Institut in Duitsland ook onderzoek gedaan naar boomschors onder speeltoestellen. Zij adviseren een laag van 30 cm te gebruiken voor onder speeltoestellen met een maximale valhoogte van 3 meter. 

Uitzondering op de hierboven genoemde getallen zijn speeltoestellen met een "gedwongen beweging" zoals een wip, schommels en draaien speeltoestellen. Deze speeltoestellen dienen altijd een valdempende ondergrond van minimaal 100 cm te gebruiken.

Scholen/gemeentes gebruiken tegenwoordig steeds vaker boomschors onder hun speeltoestellen in plaats van bijvoorbeeld rubberen tegels. Boomschors is vaak een goedkopere oplossing met een natuurlijkere uitstraling.