Speeltoestellen

Speeltoestellen

Boomschors als ondergrond voor een speeltoestel voor kinderen

Boomschors is ideaal als ondergrond voor een speeltoestel voor kinderen. Boomschors heeft een sterke valdempende werking, waardoor een val van de glijbaan of schommel altijd eindigt in een zo zacht mogelijke landing. Dit maakt boomschors de ideale bodembedekker op kinderspeelplaatsen. Bij Brouwer Boomschorshandel uit Balkbrug, kunt u deze boomschors kopen als ondergrond voor uw speeltoestel.

Bent u op zoek naar dennenschors voor kinderspeelplaatsen?

Bekijk ons assortiment

Boomschors is de ideale ondergrond voor uw speeltoestel

Boomschors, en meer specifiek dennenschors, is zeer geschikt voor het gebruik onder speeltoestellen. Deze boomschors heeft een goede valdemping waardoor iemand niet hard terecht komt, mocht hij van het speeltoestel vallen. Naast de goede valdemping geeft boomschors een mooie natuurlijke uitstraling. In de Europese norm voor speeltoestellen (EN 1176-1) staat een tabel met voorbeelden van natuurlijke ondergronden. Hierin is boomschors met een grootte tussen 20 en 80 mm getest voor een valhoogte tot 3,00 meter. Tevens heeft het Frauen Institut in Duitsland ook onderzoek gedaan naar boomschors onder speeltoestellen. Zij adviseren een laag van 30 cm te gebruiken voor onder speeltoestellen met een maximale valhoogte van 3 meter. Uitzondering op de hierboven genoemde getallen zijn speeltoestellen met een "gedwongen beweging" zoals een wip, schommels en draaien speeltoestellen. Deze speeltoestellen dienen altijd een valdempende ondergrond van minimaal 100 cm te gebruiken. Scholen/gemeentes gebruiken tegenwoordig steeds vaker boomschors onder hun speeltoestellen in plaats van bijvoorbeeld rubberen tegels. Boomschors is vaak een goedkopere oplossing met een natuurlijkere uitstraling.

Welke bodembedekking bieden wij nog meer aan?

Door de valdempende werking is dennenschors een ideale bodemdekker onder speeltoestellen van kinderspeelplaatsen: kinderen kunnen zorgeloos spelen en klimmen, u hoeft niet bang te zijn voor harde valpartijen en geschaafde armen en benen. Naast boomschors als bodembedekking kunt u ook kiezen voor een andere ondergrond onder uw speeltoestel. Zo zijn houtsnippers meer voordelig. Zo vindt u op onze website gekleurde dennenschors als bodemdekker, splintervrij en speciaal gemaakt voor gebruik op kinderspeelplaatsen. Deze bodembedekking heeft een minder lange levensduur dan boomschors, namelijk zo’n 2 tot 4 jaar, afhankelijk van de soort. Franse boomschors heeft een levensduur van circa 5 jaar door zijn harde structuur. Hier heeft u dus langer plezier van. Welke keuze u ook maakt, bij ons familiebedrijf in verschillende natuurproducten vindt u enkel kwalitatief hoogwaardige bodembedekking.

Neem contact met ons op en vraag meer informatie aan

Als u behoefte heeft aan deskundig advies voor het plaatsen boomschors als ondergrond bij een speeltoestel of het kiezen van de juiste soort, staan de experts van ons bedrijf uit Balkbrug u graag te woord. Wij beschikken over het ideale dennenschors als bodemdekker voor kinderspeelplaatsen. Weet u al welke soort boomschors u als ondergrond voor uw speeltoestel wilt kopen in onze groothandel? Plaats uw bestelling dan direct online.